Marca vergelijkt Wesley met Spaanse topspits: Hij volgde quasi hetzelfde pad

Marca vergelijkt Wesley met Spaanse topspits: "Hij volgde quasi hetzelfde pad"

11-12-2018 19:36

Club Brugge speelt dinsdagavond zijn laatste wedstrijd in de Champions League Atlético Madrid. In de heenwedstrijd wonnen de Madrilenen met 3-1, maar Blauw-Zwart maakte best een goede indruk in Spanje.

Volgens de Spaanse pers moet Atlético vooral opletten voor Wesley Moraes. De Braziliaanse spits wordt door Marca zelfs vergeleken met Diego Costa. "Wesley is de topschutter van Club met tien goals (in alle competities, nvdr) en wordt dikwijls vergeleken met één van Atlético's eigen aanvallers: Diego Costa", staat te lezen in de Spaanse sportkrant.

"Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij Club en volgde quasi hetzelfde pad als Costa. Beiden komen ze uit een erg bescheiden buurt in Brazilië en ze delen dezelfde fysieke eigenschappen. Net zoals Costa trok ook Wesley vroeg naar Europa. Costa op z’n achttiende, Wesley een jaar later. Simeone zal zijn verdediging ongetwijfeld wijzen op het gevaar-Wesley, die ook al op de radar staat van enkele grotere Europese clubs, zoals Betis en het Arsenal van Emery."