Onthutsende berichten over medisch kabinet van Anderlecht: Geen vertrouwen

Onthutsende berichten over medisch kabinet van Anderlecht: "Geen vertrouwen"

11-12-2018 19:18
8

Volgende week donderdag is het precies een jaar geleden dat Marc Coucke Anderlecht overnam. Knack heeft eens bekeken wat er allemaal is veranderd bij paars-wit. Vooral over het medische departement brengt het weekblad onthutsende berichten.

"Terwijl de commerciële activiteiten lopen als een trein, zit het medisch departement bijna aan de grond", staat te lezen in Knack. Onlangs kreeg een vooraanstaande sportdokter een verontrustend bericht. 'Het is chaos op Anderlecht. Er moet dringend iets gebeuren.' Wie elke dag op de club rondloopt, weet dat het al jaren vierkant draait."

"Ook het bestuur, met name Van Holsbeeck en Van Biesbroeck, waren op de hoogte maar konden of wilden niet optreden. Toen iemand zijn beklag ging doen bij Van Holsbeeck was diens antwoord veelzeggend:'Hoeveel opslag moet je hebben?' 'De sfeer is al jaren verziekt. Zelfs de meubelen zijn besmet', vertelt een ex- werknemer."

"In het medisch kabinet gebeurden er zaken die enkel in fictiereeksen als Grey's Anatomy voorkomen. Twee dokters gingen met elkaar in de clinch omdat ze het oneens waren over het nut van het toedienen van een vaccin tegen hepatitis A en B bij nieuwe spelers, een Afrikaanse speler die een seksueel overdraagbare aandoening had opgelopen moest nodeloos wachten op zijn medicatie, en ga zo maar door. Telkens lagen communicatieproblemen aan de basis van de dwalingen."

"Hein Vanhaezebrouck gaf dit seizoen in bedekte termen meerdere keren kritiek op de medische staf en is allang vragende partij voor een nieuwe dokter die op permanente basis aanwezig is op Neerpede. De aanslepende blessures van Kums, Najar, Trebel en Cobbaut hebben ook bij de spelers het idee versterkt dat de medische omkadering niet top is."

"Chris Goossens geniet nog niet het volste vertrouwen van de kleedkamer en dat leidt tot een ongezonde situatie waarbij spelers bewust hun doktersbezoek uitstellen tot Kristof Sas langskomt. Sas werkt als spoedarts in Ronse en is als consultant op Anderlecht aanwezig op maandag of dinsdag en op donderdag of vrijdag."

Lees ook: Onthuld: 'Ex-werknemer Anderlecht spant proces aan tegen Coucke'