Verbist is duidelijk: 'Charleroi moest strafschop krijgen tegen Anderlecht'

11-12-2018 12:16
37

Charleroi wist afgelopen zondag een punt te pakken op het veld van RSC Anderlecht. Het speelde met 1-1 gelijk tegen paars-wit. Daarvoor had het een penalty nodig. Al leken ze bij Charleroi nog een extra penalty te verdienen.

Enkele minuten voor affluiten kreeg Charleroi een strafschop na hands van Sebastiaan Bornauw. Toch lijkt Charleroi enigszins benadeeld geweest te zijn. Johan Verbist geeft op de officiële website van de KBVB namelijk aan dat Charleroi eigenlijk nog een extra strafschop verdiende.

Meer bepaald gaat het om de handsbal van Landry Dimata in de eerste helft van de wedstrijd. "Een vrije trap belandt in de tweede zone waar Dorian Dessoleil hem terug naar het centrum kopt. Voor hem staat echter Landry Dimata die zich onnatuurlijk breed maakt (zie foto hierboven) en zo de bal tegen de bovenarm krijgt", legt Verbist uit.

De scheidsrechter greep niet in en ook de VAR deed dat niet. Een foute beslissing, zo oordeelt Verbist. "Hier had de VAR de scheidsrechter naar het scherm moeten roepen voor handspel. Strafschop was hier de correcte beslissing", zegt Verbist.

Vanhaezebrouck versus Mazzu
Na de wedstrijd was Hein Vanhaezebrouck alleszins niet te spreken over de penaltyfase van Bornauw. Hij vond het absoluut geen handsbal van de verdediger. Felize Mazzu liet zich dan weer uit over de handsbal van Dimata, die hij wél duidelijk hands vond.