Die tweede plek van Antwerp is straf, maar niet als je naar de kern kijkt

"Die tweede plek van Antwerp is straf, maar niet als je naar de kern kijkt"

10-12-2018 16:48
1

KRC Genk blijft autoritair aan kop van de Jupiler Pro League, weliswaar met een nieuwe kortste achtervolger. Het is niet langer Club Brugge, maar Royal Antwerp FC dat de Limburgers op de hielen zit.

Na de 0-3-zege op het veld van Cercle Brugge is Antwerp genaderd tot op vier punten van de Genkenaars. "Het blijft tegen alle eerdere verwachtingen in stijgen in het klassement", is Aimé Anthuenis verbaasd bij De Zondag. "Die tweede plek is echt straf, maar niet als je kijkt naar de kern. Er zit heel veel kwaliteit in, zowel aanvallend als defensief."

"Je merkt ook duidelijk de hand van de coach: er wordt met de hele ploeg verdedigd", geeft Anthuenis ook een pluim aan trainer Laszlo Bölöni. "Dat er veel individuele kwaliteit rondloopt, daar vertellen we niets nieuws mee. Enkele weken geleden zei ik nog dat er drie ploegen uiteindelijk zullen strijden voor de titel: Genk, Club en Anderlecht. Maar als zij meedoen, dan doet Antwerp eigenlijk ook mee."

Eén kanttekening
Anthuenis geeft The Great Old dus een kans op de titel, op één voorwaarde na. "We moeten hen misschien stilaan bij de titelkandidaten rekenen. Enige kanttekening: ik moet het wel allemaal nog zien wanneer er druk bij komt kijken. Maar dat is dan voer voor de Play-Offs", kijkt de ex-bondscoach alvast vooruit. Antwerp krijgt dit weekend een nieuwe kans om punten te veroveren, thuis tegen Waasland-Beveren. Acht dagen later wacht de clash op het veld van Club Brugge.

No Poll