'Mourinho wil lekke defensie dichten met Rode Duivel: transfersom van 45 miljoen'

'Mourinho wil lekke defensie dichten met Rode Duivel: transfersom van 45 miljoen'

10-12-2018 15:55 Laatste update: 16:03

Manager José Mourinho heeft van Manchester United de toezegging gekregen dat hij in januari een centrale verdediger mag aantrekken. Volgens The Sun staat Toby Alderweireld bovenaan het transferlijstje op Old Trafford.

United had eigenlijk zijn zinnen gezet op Kalidou Koulibaly van Napoli, maar de oud-speler van KRC Genk heeft een prijskaartje van liefst honderd miljoen euro. Dat vindt de Engelse grootmacht te gortig. Alderweireld is een veel goedkopere optie, aangezien zijn contract bij Tottenham Hotspur komende zomer afloopt.

Mourinho denkt dat een kleine 45 miljoen euro volstaat om de Rode Duivel los te weken. De 29-jarige Alderweireld wordt gezien als directe versterking voor United, zowel in de Premier League als in de Champions League. The Mancunians moeten wel de concurrentie aangaan met Real Madrid, dat eveneens geïnteresseerd is.

United stelt dit seizoen teleur in de Premier League. De formatie van Mourinho staat momenteel zesde. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt al zestien punten. Bovendien slikte United al 26 tegengoals in 16 duels, veel meer dan de concurrentie.