Vermaelen: 'Ik sta open voor alles, ook terugkeer naar Engeland is mogelijk'

Vermaelen: 'Ik sta open voor alles, ook terugkeer naar Engeland is mogelijk'

10-12-2018 14:01
1

Thomas Vermaelen komt ook in zijn vierde seizoen bij FC Barcelona nauwelijks aan de bak. De 33-jarige Rode Duivel heeft een aflopend contract en lijkt komende zomer de deur van Camp Nou achter zich dicht te trekken.

"Ik sta open voor alles", zegt Vermaelen tegen Het Nieuwsblad in aanloop naar het Champions League-duel met Tottenham Hotspur. "Een terugkeer naar Engeland is mogelijk. Ik heb goede herinneringen aan mijn tijd in de Premier League en was er heel gelukkig. Tot op de dag van vandaag kijk ik alle duels van Arsenal. Ik vind dat de nieuwe coach, Unai Emery, goed werk levert."

Vermaelen verruilde The Gunners in 2014 voor Barça. Ondanks zijn geringe speeltijd heeft hij geen moment spijt gehad. "Ik ben naar Barcelona gegaan om te kunnen spelen met de beste spelers ter wereld. Dat is buitengewoon. Het is niet makkelijk om je tot basisspeler op te werken, maar ik ben hier heel gelukkig. Elke dag dat ik op het veld sta, voel ik me gezegend. Een speler als Lionel Messi is op training elke dag zo goed als in een wedstrijd. Dat maakt ook van mij een betere speler."

Voor Vermaelen lonkt dinsdag wel een basisplaats. De Catalanen zijn reeds verzekerd van de winst in groep A van de Champions League. De verdediger is zelf net weer fit na een hamstringblessure, die hem twee maanden aan de kant hield.

No Poll