Thorup erkent: 'Natuurlijk hoopt elk team op zo'n spits, wij missen zo'n speler'

Thorup erkent: 'Natuurlijk hoopt elk team op zo'n spits, wij missen zo'n speler'

10-12-2018 13:45
1

AA Gent klom door een 2-0 zege op KAS Eupen naar de zesde plaats in de Jupiler Pro League, maar opnieuw maakten verdedigers Sigurd Rosted en Dylan Bronn het verschil. Trainer Jess Thorup erkent dat zijn ploeg een scorende spits mist.

"Natuurlijk hoopt elk team op een spits die er 15 tot 20 maakt op een seizoen", zegt Thorup in Het Laatste Nieuws. "We missen zo'n speler. Als de aanvallers niet scoren, vraagt iedereen zich af wat er mis is met hen. Ik vond dat ze goed gewerkt hebben, David had op het einde zelfs nog een heel grote kans. Uiteindelijk maakt het me echt niet uit wie scoort, als we maar kansen afdwingen."

Bronn en Rosted scoorden dit seizoen elk al vier keer. Die goals dankt Gent ook aan de kracht bij standaardsituaties. De Buffalo's maakten 17 van hun 33 goals - meer dan de helft - uit corners of vrije trappen. "Stilstaande fasen zijn heel belangrijk in het moderne voetbal", zegt Thorup. "Ik ben blij dat we daar weer twee keer uit scoren, ook voor onze nieuwe assistent-coach Johnny Mölby, die daar veel werk in steekt."