Verklaring voor matige vorm Club: 'Nacht in de cel heeft er ingehakt bij Leko'

Verklaring voor matige vorm Club: 'Nacht in de cel heeft er ingehakt bij Leko'

10-12-2018 13:10
10

Het wil momenteel niet vlotten bij Club Brugge, maar commentator Peter Vandenbempt heeft wel een verklaring voor de matige vorm van de ploeg van coach Ivan Leko. De operatie Propere Handen is de Kroaat niet in de koude kleren gaan zitten, stelt hij.

Leko werd opgepakt voor verhoor en moest zelfs een nacht in de cel doorbrengen. "Ik heb de indruk dat die traumatische ervaring met die nacht in de cel die Leko heeft moeten doorbrengen, er toch heeft ingehakt bij de trainer. Als ik naar hem kijk, dan denk ik dat hij het mentaal moeilijk heeft en dat hij zichzelf niet is", laat Vandenbempt weten bij Radio 1.

Sinds Propere Handen uitbrak op 10 oktober wist Club Brugge slechts twee van zijn acht competitieduels te winnen. Vrijdag kreeg Club een nieuwe tik. Op bezoek bij Waasland-Beveren werd met 2-1 verloren. Eerder gingen de Blauw-Zwarten onder meer tegen Zulte-Waregem en Charleroi met de billen bloot.

De formatie van Leko staat momenteel derde in de Jupiler Pro League, vijf punten achter koploper KRC Genk. Antwerp heeft één puntje meer dan Club.