KAA Gent staat nog geen stap verder sinds de trainerswissel

"KAA Gent staat nog geen stap verder sinds de trainerswissel"

10-12-2018 12:45
2

KAA Gent heeft zich opnieuw in de top zes genesteld na een 2-0 zege tegen Eupen. Echt overtuigend was die zege evenwel niet, vond ook Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine

Hij ziet in coach Jess Thorup nog geen messias. "Ik zie nog geen hand van de nieuwe trainer. Jess Thorup herhaalt heel de tijd dat zijn ploeg evolueert en offensiever speelt dan onder zijn voorganger, maar die ontwikkeling ontgaat mij toch enigszins. 14 op 24 is geen geweldig parcours. Je ziet ook sommige spelers die snakken naar de winterstop, zoals Jaremtsjoek, die misschien één bal goed raakte."

Het is duidelijk: er moet kwaliteit bij. "Ik ben benieuwd naar wat ze tijdens de wintermercato zullen doen bij Gent en of dat dan zoveel zal veranderen. Als Vadis blessurevrij kan blijven, zal die ook steeds meer zijn stempel drukken. Maar het immer kritische publiek van AA Gent liet zijn ongenoegen blijken tegen Eupen -ook al weten we dat het tegen tien man soms moeilijker spelen is- en de patiënt kan nog helemaal niet genezen verklaard worden.

"Je kunt niet zeggen dat er onder Thorup een nieuwe periode is begonnen of dat het nu zoveel beter gaat dan onder Yves Vanderhaeghe. Kortrijk herleeft onder Vanderhaeghe, terwijl Gent geen stap verder staat sinds de trainerswissel."

No Poll