Gaat Racing Genk in de fout? Daar ben ik zeer gevoelig voor

Gaat Racing Genk in de fout? "Daar ben ik zeer gevoelig voor"

10-12-2018 12:15
3

Racing Genk staat nog altijd aan kop in het klassement, maar raakte niet voorbij KV Kortrijk. Het werd 1-1. Jacky Mathijssen ziet een duidelijke dip bij de Limburgers.

Genk had wel het overwicht, maar blijft met één puntje achter. "Spelers moeten beseffen dat op dit niveau voetbal op mentaal vlak anders in elkaar zit. Ook al is er overwicht, er kan altijd iets gebeuren in een wedstrijd: een rode kaart, strafschop of een kans tegen. Dan moet je opnieuw aan je match beginnen. Dat is nu wat hier is voorgevallen", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

De mentaliteit van de spelers laat ook te wensen over. "Een tweede zaak is dat naar mijn gevoel bepaalde spelers neigden naar het meer bezig zijn met hun eigen individu dan met het team. Het is iets waar ik zeer gevoelig voor ben. Iedereen bij Genk is enorm in waarde en aanzien gestegen de voorbije weken, maar dat mag geen reden zijn om het collectieve pad te verlaten. Dat zou het begin van wrijvingen kunnen zijn."

Het is nu aan Philippe Clement om dat op te lossen. "Het is toch iets dat je kordaat in de kiem moet proberen te smoren, want qua resultaat is het voorlopig eigenlijk nog allemaal uitstekend. Je bent immers nog actief op drie fronten. Maar als Genk ergens voor moet waken, is het wel de teamdiscipline. De voetjes op de grond houden, daar ligt de uitdaging. Op technisch en tactisch vlak zit het wel goed."

No Poll