De VP 11 Van De Week: Jong geweld bij Anderlecht, Standard en STVV

De VP 11 Van De Week: Jong geweld bij Anderlecht, Standard en STVV

10-12-2018 23:20
2

Ook op Speeldag 18 waren er heel wat mooie prestaties te zien op de Belgische velden. Wij genoten vooral van de zaterdagavondmatch STVV - Standard, maar ook elders waren er uitblinkers te zien.

Aanvallende defensie
In doel kiezen we voor Guillermo Ochoa, die bij Standard opnieuw bewees dat hij een lijnkeeper van de bovenste plank is. De Mexicaan wordt her en der in twijfel getrokken, maar is wel regelmatig een puntenpakker voor de Luikenaars.

In de defensie zien we met Francis Amuzu en Aurelio Buta twee heel aanvallende backs. De ene maakte een goal, de andere gaf een perfecte assist. Met Zinho Vanheusden hebben we ook een aanvallende centrale verdediger. Hij crosste over het veld en bleef maar infiltreren, wat leidde tot paniek bij STVV. Dylan Bronn moet de deur dan maar op slot doen en pikte bovendien zijn goaltje mee tegen Eupen.

Stabiliteit op de middenstrook
KV Kortrijk ging een puntje halen in de Luminus Arena, en dat was met dank aan Julien De Sart. Hij bleef overeind op het middenveld en nam ook het doelpunt voor zijn rekening. Fernando Canesin was één van de zeldzame lichtpuntjes in de zoutloze partij tussen KV Oostende en Lokeren. De derde man is Roman Bezus, die niet voor niets in het vizier van de Belgische topclubs staat.

Gouden Stier in spé?
Daichi Kamada mag zichzelf dan een middenvelder vinden, met tien goals is hij wel bijna de topschutter. Ivan Santini en Mbwana Samatta doen voorlopig wel nog beter met elf stuks. Helaas voor STVV is hij wel eigendom van Frankfurt.

Hij wordt geflankeerd door twee krachtpatsers: Mbwana Samatta schoot de frustratie van zich af met een atoomschot, terwijl William Owusu bedankte voor zijn basisplaats. Hij scoorde zijn zesde van het seizoen voor Antwerp.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit zijn de uitblinkers van speeldag 18 volgens @voetbalprimeur.be!

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op