Verdedigers laten AA Gent nog eens proeven van overwinning tegen Eupen

09-12-2018 21:51 Laatste update: 21:53
1

KAA Gent staat na achttien speeldagen in de top zes. Dankzij een 2-0 overwining tegen KAS Eupen springen de Buffalo's over Standard Luik en Sporting Charleroi naar de zesde plaats in de Jupiler Pro League.

De thuisploeg eiste de bal op in de aanvangsfase. Eupen beperkte zich noodzakelijkerwijs tot counteren. Na minder dan een kwartier moesten de Panda's echter al achtervolgen. Een corner belandde via een tussenstation voor de voet van Rosted, die niet twijfelde en makkelijk de 1-0 scoorde. Eupen moest dringend uit een ander vaatje tappen en dat deed het ook. Kalinic moest zijn klasse tonen om een kopbal van Marreh uit de winkelhaak te halen. Diezelfde Marreh mocht enkele minuten later al gaan douchen nadat hij een tweede gele kaart kreeg. Gent kreeg voor de rust nog kansen om de score te verdubbelen, maar Van Crombrugge hield zijn netten schoon. Met de rust in zicht kwam Eupen nog eens gevaarlijk opzetten. Souquet moest ingrijpen om Garcia van de 1-1 te houden.

Na de rust gooide Gent meteen de beuk erin op zoek naar de 2-0. Eupen bibberde en beefde, maar de Buffalo's waren te slordig in de afwerking. Halfweg de tweede helft kwamen de bezoekers weer beter in de wedstrijd met enkele grote kansen tot gevolg. Toyokawa glipte door de Gentse defensie en wipte het leer over Kalinic richting doel. Rosted was maar net op tijd terug om de gelijkmaker te verijdelen. Even later mocht Fall alleen zijn kans gaan, maar hij vond Kalinic op zijn weg. Gent bleef wel dominant in de tweede helft. Een tweede doelpunt kon meer rust brengen, maar invaller David kreeg de bal niet tegen de touwen. Bij de daaropvolgende hoekschop werd wel gescoord. Bronn reageerde sneller dan zijn rechtstreekse belager en scoorde de geruststellende 2-0.

De veer bij Eupen was gebroken na het tweede tegendoelpunt. De ploeg van Claude Makelélé probeerde de bakens nog te verzetten, maar kon geen vuist meer maken. Gent proeft dus nog eens van een overwinning nadat het de afgelopen weken slechts 2 op 9 pakte. Bovendien springen de Buffalo's over Standard Luik en Sporting Charleroi naar de zesde plaats in de Jupiler Pro League.