'Manchester United wil recordbedrag betalen voor ex-speler van Genk'

'Manchester United wil recordbedrag betalen voor ex-speler van Genk'

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 21:02zo 09-12-2018 om 21:02

Laatste update: zondag 9 december 2018 om 21:13zo 09-12-2018 om 21:13

Kalidou Kouliblay (ex-KRC Genk) staat met stip bovenaan het prioriteitenlijstje van Manchester United-manager José Mourinho, stelt The Times. Volgens de Britse kwaliteitskrant heeft een delegatie van The Red Devils onlangs gesproken met afgevaardigden van Napoli.

Onderwerp van gesprek was een mogelijke winterse transfer van Koulibaly. De 27-jarige Senegalees heeft volgens The Times een prijskaartje van liefst honderd miljoen euro en zou Virgil van Dijk (84 miljoen euro, red.) dus af kunnen lossen als duurste verdediger aller tijden.

Of Manchester United zijn zin zal krijgen, is nog maar de vraag. Napoli wil de selectie bij elkaar houden, staat er financieel goed voor en lijkt niet genoodzaakt om spelers te verkopen. De vorige zomer aangestelde trainer heeft ook de toezegging gekregen dat hij voor uitgaande transfers van bepalende spelers kan gaan liggen.

Vermoedelijk zal veel afhangen van de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Napoli van dinsdagavond. De Italianen hebben aan een punt genoeg om te overwinteren in het miljardenbal, maar zullen bij een nederlaag op Anfield naar alle waarschijnlijkheid verder moeten in de Europa League.

Als dat laatste scenario uitkomt, lijkt Napoli eerder bereid om Koulibaly van de hand te doen. Wanneer Van Dijk en co niet winnen van Napoli, zal een transfer van de Senegalees naar verwachting uitgesloten zijn en lijkt het record van de Nederlander dus veilig.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws