Amuzu neemt ploegmaat in bescherming: Hij kan daar helemaal niets aan doen

Amuzu neemt ploegmaat in bescherming: "Hij kan daar helemaal niets aan doen"

09-12-2018 20:32
2

Francis Amuzu was opnieuw één van de uitblinkers bij RSC Anderlecht zondagavond tegen Sporting Charleroi (1-1). De kwieke flankspeler maakte de openingsgoal in het Constant Vanden Stockstadion, maar zijn ploeg slikte in de slotfase alsnog de gelijkmaker.

Het was dan ook een ontgoochelde Amuzu die na de wedstrijd de pers te woord stond. "Ik ben heel teleurgesteld. We zaten heel goed in de wedstrijd, maar spijtig van dat tegendoelpunt. Het was mijn eerste doelpunt van het seizoen. Ik hoop dat ik er nog meer kan maken", vertelde jongeling van paars-wit aan Play Sports.

Anderlecht kan dit seizoen heel moeilijk de nul houden. Dat is ook tegen Charleroi alweer niet gelukt. "Ik denk dat echt sterk waren vanachter. Spijtig van de handsbal van Bornauw, maar hij kan daar helemaal niets aan doen. Ik zal hem steunen. Het is niet zijn schuld."

Een gemiste kans dus voor Anderlecht, dat opnieuw niet kan profiteren van het puntenverlies van KRC Genk en Club Brugge. "Eerlijk gezegd: het was niet verdiend voor Charleroi. Ik denk dat wij heel sterk waren. We hadden misschien 85% balbezit, maar we waren niet efficiënt."

"We hebben een zestal kansen gemist. Ik kreeg zelf twee kansen en heb er één afgemaakt. Spijtig, ik ben heel ontgoocheld. Ik ga niet goed slapen vannacht", besloot Amuzu.

Lees ook: Anderlecht blijft achter met 1 op 9 na late penaltygoal van Benavente
Lees ook: Anderlecht-supporters hebben zondebok gevonden: "Getuigt van weinig inzicht"