Antwerp is opnieuw tweede na ruime zege in Jan Breydelstadion

Antwerp is opnieuw tweede na ruime zege in Jan Breydelstadion

09-12-2018 16:15 Laatste update: 16:41
11

Antwerp heeft makkelijk afstand genomen van Cercle Brugge: het werd 0-3. The Great Old hijst zich zo terug naar de tweede plaats in de Jupiler Pro League, op vier punten van Racing Genk.

Antwerp schoot het best uit de startblokken en Rodriguez kreeg meteen een niet te missen kans. Hij faalde voor een open doel. Kylian Hazard kon meteen reageren, maar vond Bolat op zijn weg. Even later kreeg Antwerp een penalty toen de doorgebroken Owusu neerging. De VAR greep niet in, al leek er wel een buitenspelfase aan vooraf te gaan. Refaelov faalde niet vanop de stip.

Cercle was aangeslagen en pakte bijna meteen de 0-2. Nardi redde een poging van Owusu. Cercle deed niets terug en slikte vlak voor rust nog de 0-2. Aurelio Buta deed prachtig voorbereidend werk, Owusu maakte zijn zesde van het seizoen. Een dubbele voorsprong dus bij de rust.

In de tweede helft was de partij snel afgelopen. Op aangeven van Mbokani kon Refaelov prachtig afwerken. Met een 0-3 op het bord haalde Antwerp de voet van het gaspedaal en konden Cardona en Hazard nog aan het doel van Bolat komen, maar een eerredder zat er niet meer in.