Clement hapte niet direct toe: ''Ga maar vragen aan de mensen in Genk''

Clement hapte niet direct toe: ''Ga maar vragen aan de mensen in Genk''

09-12-2018 14:25

Philippe Clement verrichtte goed werk bij Waasland-Beveren, toen Racing Genk twaalf maanden geleden op de deur klopte. Clement besloot de overstap te maken en staat nu aan kop met Genk, waar het met zijn ex-club juist de verkeerde kant op ging. Clement vindt niet dat hij de Waaslander in de steek liet.

"Je mag gaan vragen aan de mensen van Genk: in het eerste gesprek heb ik gevraagd of ik niet eerst het verhaal bij Waasland-Beveren mocht afmaken om dan in de zomer naar hier te komen. Dat bleek niet mogelijk..'', onthult Clement in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Bovendien was het toekomstperspectief bij Waasland-Beveren niet rooskleurig. Ik wist dat Morioka en Seck zouden vertrekken in januari, Demir normaal ook. Plus: de club had mij dán al aangegeven dat op het einde van het seizoen een hele nieuwe ploeg moest gebouwd worden.''

Clement vindt het wel spijtig dat Waasland-Beveren tegen degradatie vecht. ''Natuurlijk vind ik de situatie van Waasland-Beveren jammer - mijn zoon speelt er nog bij de U21, en vorige week waren mensen van de club ook aanwezig op de fuif die ik organiseerde samen met enkele vrienden ten voordele van mentaal gehandicapte kinderen... Ik had anderhalf jaar geleden zelf niet verwacht om vandaag in Racing Genk trainer te zijn, hoor'', aldus de succescoach.