Henen over terugkeer naar België: ''Neen, het is geen stap terug''

Henen over terugkeer naar België: ''Neen, het is geen stap terug''

09-12-2018 13:50 Laatste update: 13:57
1

Het komt steeds vaker voor dat Belgische talenten na een buitenlands avontuur terugkeren naar de Jupiler Pro League. Zo streek David Henen na diverse omzwervingen neer bij Charleroi. Henen denkt niet dat het beter was om op jongere leeftijd langer in België te blijven. 

Henen koos voor AS Monaco en Everton, maar wist bij beide teams niet door te breken. ''Ik koos altijd voor het sportieve. Na Monaco wilde Roberto Martinez mij per se bij Everton omdat hij toekomst in mij zag.'' Toch werd ook deze keuze geen succes. ''Pff, de gasten die zeggen dat wij te vroeg voor het buitenland hebben gekozen, kregen nooit buitenlandse voorstellen. Dan is het gemakkelijk om te zeggen dat je beter in België was gebleven.''

Het feit dat hij deze zomer bij Charleroi tekende, ziet de aanvaller niet als een degradatie. ''Neen, het is geen stap terug. Na onze periode in het buitenland doet het deugd om weer dicht bij onze familie te zijn. Het geeft ons stabiliteit. De buitenlandse ervaring en die familiale rust kan ons herlanceren. In het buitenland was het probleem ook vaak dat de coach die je absoluut wou snel weer vertrok. Zo had Roberto Martinez een plan voor mij bij Everton, maar dan werd hij ontslagen'', verklaart Henen.

De ex-jeugdinternational kwam bij Charleroi tot op heden ook nog niet verder dan 107 minuten in de competitie. Henen wist tijdens zijn invalbeurt tegen KV Oostende wel zijn eerste goal te maken.