Catalaanse Ballon d'Or-frustratie: 'Als Ronaldo niet wegging, had hij gewonnen'

Catalaanse Ballon d'Or-frustratie: 'Als Ronaldo niet wegging, had hij gewonnen'

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 12:00zo 09-12-2018 om 12:00

Laatste update: zondag 9 december 2018 om 12:16zo 09-12-2018 om 12:16

FC Barcelona-linksback Jordi Alba vindt het onbegrijpelijk dat zijn ploeggenoot Lionel Messi geen beslag heeft gelegd op de Ballon d'Or. De vijfvoudig winnaar eindigde dit jaar als vijfde in de verkiezing van France Football, die werd gewonnen door Luka Modric.

Na afloop van de gewonnen stadsderby tegen Espanyol ging Alba uitgebreid in op de uitslag. "Die verkiezing is een leugen. Leo is al twaalf, veertien jaar lang met afstand de beste van de wereld", wordt hij geciteerd door Marca. "Er zijn veel goede spelers die uiteraard erkenning verdienen. Maar deze prijs moet naar de beste individuele speler gaan en niet naar degene met de meeste prijzen. Want prijzen win je als team."

Dat Modric uiteindelijk beslag heeft gelegd op de Ballon d'Or, verrast Alba dan ook totaal niet. De linksback had al zo'n vermoeden dat de prijs in Madrid zou belanden. "Als Cristiano Ronaldo daar nog had gespeeld, had hij gewonnen. Dat zouden veel journalisten en fans wel leuk vinden. Nou, Cristiano is weg, dan moet Modric hem maar winnen..."

Plaats een reactie

Knightofh +905
zondag 9 december 2018 om 12:17
Ik heb geen fluit gemerkt van dat hij de beste speler is op het WK hoor. Bij Argentinië is het er nog nooit uit gekomen.
Vind ik leuk
zondag 9 december 2018 om 13:19
Messi is met afstand de beste speler ter wereld. Zijn wk was minder en modric speelt een goed seizoen en fantastisch wk dus wont hij terecht. Hazard hoorde ook in de top 3 thuis.
[Reactie gewijzigd op zondag 9 december 2018 om 13:20]
Vind ik leuk
zondag 9 december 2018 om 14:11
Toch zal ik altijd Ronaldo kiezen. Vind Messi incompleet. Achja persoonlijke menig...
Vind ik leuk
dethklok28 +5714
zondag 9 december 2018 om 16:30
Incompleet? Hahahaha
Vind ik leuk
zondag 9 december 2018 om 23:22
Sorry deth! Ik snap je, maar in vergelijking met Ronaldo is Messi voor MIJ incompleet.
Vind ik leuk
dethklok28 +5714
maandag 10 december 2018 om 14:03
In vergelijking met Ronaldo? Ik ga zijn seizoen bij Juventus 3ven buiten beschouwing laten want zie hem daar niet zoveel bezig.
Maar laatste jaren scoorde Ronaldo 90 procent van zijn goals met 1 baltoets. Hij maakte de actie niet bedoel ik daarmee. Dat wil ook niet zeggen dat het intikkers zijn. Vaak scoorde hij op een volley en soms van geschifte plaatsen. Maar dat wil wel zeggen dat hij nog amper dribbelt dat hij amper kansen creëert voor anderen. Dat hij het speerpunt is. Een verdoken nummer 9 in een truitje van een 7.

Messi daarentegen was vorig seizoen leider in goals, assists, key passes, dribbles en scoorde meer goals uit vrije trappen bv dan eender wie. Barcelona speelt veelal over de grond maar Messi kan ook scoren met het hoofd.
Ronaldo heeft een harder schot maar een bal van Messi is ook onhoudbaar. Dus ik kan je totaal niet volgen.

Ronaldo is beter in 1 ding. Schieten met rechts. Maar Ronaldo heeft de linker niet die Messi heeft. En ik heb de cijfers niet maar durf te stellen dat Messi vaker scoort met rechts als Ronaldo met links.

Maar zeg mij eens? Waarin is Messi incompleet tov Ronaldo?
Vind ik leuk
Patfey +6455
zondag 9 december 2018 om 17:28
Mening die Pele deelt
Vind ik leuk
dethklok28 +5714
maandag 10 december 2018 om 13:53
Mening die gedeeld word door een demente jaloerse en chauvinistische kerel die Neymar beter vind.
Goed bezig. Als je je daaraan moet optrekken.
Het lijstje van voetballers dat niet akkoord is, is veel langer hoor.
Vind ik leuk
Patfey +6455
maandag 10 december 2018 om 15:59
Maar dan wel allemaal voetballers die niet eens de schoenen zouden mogen poetsen van die demente, jaloerse chauvinist 😉.
Hier zijn we dus niet akkoord. Pas op, ik vind Messi wel een heel goede speler, maar inderdaad minder compleet dan Pele. En dan betekent exact niets, want Garrincha, die ik zowat op gelijke hoogte met Pelé en Di Stefano plaats, was ook verre van compleet.
[Reactie gewijzigd op maandag 10 december 2018 om 16:03]
Vind ik leuk
dethklok28 +5714
maandag 10 december 2018 om 19:01
Persoonlijk vind ik Pele extreem overroepen. Di Stefano krijgt dan weer minder krediet dan hij verdient vind ik.
Al waren prijzen winnen in de oude tijd VEEL makkelijker als nu. Veel tegenstanders van toen zouden nu niet eens in derde klasse geraken. Daarboven waren toernooien maar half zo groot. Minder deelnemers en dus ook minder wedstrijden. En dus ook minder kans op een slipper. Globaal gezien is bv de drie CL overwinningen op rij voor Madrid veel indrukwekkender als 5 keer op rij EC1 door Di Stefano.
Langs de andere kant als ze de logica verder zouden gezet hebben van toen dan zou Madrid bijna geen CL mogen spelen hebben de laatste tien jaar. Want alleen kampioenen speelden toen. Dus toch een beetje dubbel. Maar één keer in het toernooi is het nu veel moeilijker om te winnen. Zelfde met WK. De sport is nu veel globaler. Dus buiten het feit dat er nu meer ploegen deelnemen als vroeger is de gemiddelde competitiviteit ook enorm toegenomen. Dus niet alleen méér tegenstanders maar ook betere tegenstanders.
In dat opzicht en het feit dat er nu anders (beter en specifieker) getraind word is het voor mij duidelijk dat spelers die nu spelen veel betere spelers zijn dan die vroeger speelden.
LET OP ik wil daar niet mee zeggen dat spelers nu méér talent hebben. Zeker niet. Maar wel beter ontwikkeld. Een Maradona heeft (had) meer talent als bv een Mertens of zelfs een Hazard. Maar Mertens en zeker Hazard zijn voor mij betere spelers dan Maradona ooit geweest is. Ronaldo is voor mij honderd keer beter als Pele.
En Messi is voor mij nog beter als Ronaldo. Veel completere speler.

Nu als je "incompleet" gebruikt als "niet perfect" dan ben ik akkoord. Een perfecte speler bestaat niet. En als die er zou zijn dan zou die waarschijnlijk niet in de aanval spelen. Of toch niet altijd.
Bale is dan veel completer als Messi en Ronaldo want kan ook verdedigen. Maar is op zijn huidige positie bijlange aan niet de beste.
Vind ik leuk
dethklok28 +5714
zondag 9 december 2018 om 16:58
Messi heeft met Argentinië drie finales gespeeld. Met een schijtploeg. Een ploeg die nooit zo hoog kan of mag eindigen. Beetje alsof hij met Everton de finale van Champions league zou spelen. Enige reden waarom ze schaduwfavoriet waren is Messi. Zonder Messi waren ze nooit in Rusland geraakt.
Het is niet omdat je een Ferrarimotor in een Lada steekt dat je even snel gaat als een Ferrari. Als je moeite hebt je te plaatsen voor een WK spelend tegen Equador wat ga je dan doen tegen Europese ploegen?
Individueel is Messi veruit de beste maar het is en blijft een teamsport. Een middelmatige speler kan schitterend lijken in een schitterende ploeg. Als je alleen maar naar het WK zou kijken en niks van andere wedstrijden en alles baseert op die 8 tot 10 wedstrijden dan zou je denken dat Klose veruit de beste spits is die ooit op een WK aanwezig was. En Giggs was geen bal waard want is daar nooit geweest.

Denk je dat als Lukaku de spits was ten tijde van Sonck bij de rode duivels en omgekeerd dat Lukaku de topschutter zou zijn? Als hij moest samenspelen met Verheyen ipv Hazard? (Met alle respect voor Verheyen)
Vind ik leuk
Patfey +6455
zondag 9 december 2018 om 17:30
Denk je dat Sonck het nu zou zijn? Meer kans dat Lukaku het toch zou zijn.
Vind ik leuk
dethklok28 +5714
zondag 9 december 2018 om 21:55
Als Sonck de aanvoer had gekregen dat Lukaku nu krijgt? Zie niet in waarom niet. Nu Sonck was gewoon de eerste waar ik aan dacht. Wil niet zeggen dat ik die beter vind als Lukaku. Helemaal niet zelfs.

Wil gewoon zeggen dat bv Van Nistelrooy zo Veel scoorde voor United omdat hij op links giggs en op rechts Beckham had. Hij moest weinig doen om te scoren. Anderen deden het meeste werk.
Waar bij de Belgen vroeger de spits meer het werk moest doen, leeft Lukaku in een tijd waarin hij omringt is door wereldtoppers. Dus ja ik denk dat hij vroeger minder zou gescoord hebben en anderen nu meer zouden scoren (dan dat ze vroeger deden, niet per se meer als Lukaku nu.)

Dat kan je niet tegenspreken eigenlijk.
Vind ik leuk
Patfey +6455
maandag 10 december 2018 om 05:39
Dat spreek ik helemaal niet tegen. Ik beweer enkel dat als je ze omwisselt, Lukaku nog altijd een pak meer zou scoren dan een toch zeer beperkte speler als Sonck. Lukaku zou veel meer dan Sonck op de counter kunnen scoren hebben. En als je vergelijkt met anderen, waren Van Himst en Vandenberg ook goed omringd hoor.
Maar uiteraard tellen de spelers die je omringen mee, maar vroeger (behalve een relatief recente periode) waren niet ook niet allemaal pannenkoeken, zet een Vandereycken of Coeck om Lukaku te lanceren met een diepepas en je zal ook veel doelpunten zien.
Vind ik leuk
dethklok28 +5714
maandag 10 december 2018 om 13:49
Vandereycken en Coeck zijn natuurlijk van de vorige goede generatie.

Ik gebruikte Sonck als voorbeeld omdat die net uit een slechtere generatie komt.
Ik durf zelfs te zeggen dat een Lukaku mss beter in die tijd van Coeck gespeeld had. Toen België een counterploeg was. Daar zou hij inderdaad heel veel scoren.
Zet Nilis bv in de ploeg van nu en die zou ook succesvoller zijn.
Maar we komen overeen. :-)
Vind ik leuk
Patfey +6455
maandag 10 december 2018 om 16:08
Inderdaad. En Sonck maakte inderdaad deel uit van een zwakkere generatie, maar was daar voor mij op zijn plaats.
En over Lukaku ga ik ook akkoord, vooral in die zin dat we vandaag een Coeck of Vandereycken missen. Jammer genoeg hebben zomin Debruyne als Witsel zomin de Vista als die perfecte trap, met alle respect voor hun andere kwaliteiten.
Vind ik leuk
dethklok28 +5714
zondag 9 december 2018 om 16:35
Tja zelfs Ronaldo zegt dat het aan Florentino Perez ligt dat hij niet won. Wel dan kan het ook zomaar dat hij ook WEL won door Perez. Als die echt zoveel macht heeft om dat te beïnvloeden.

Ik zeg het al jaren. Die gouden bal is geen bal meer waard. Ik vind Hazard zijn gevoel over de bal schitterend. (Wat kan mij die schelen, daar ben ik niet mee bezig)
Of hij zich zo echt voelt weet ik niet. Maar wil hem daarin best geloven
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws