Catalaanse Ballon d'Or-frustratie: 'Als Ronaldo niet wegging, had hij gewonnen'

Catalaanse Ballon d'Or-frustratie: 'Als Ronaldo niet wegging, had hij gewonnen'

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 12:00zo 09-12-2018 om 12:00

Laatste update: zondag 9 december 2018 om 12:16zo 09-12-2018 om 12:16

FC Barcelona-linksback Jordi Alba vindt het onbegrijpelijk dat zijn ploeggenoot Lionel Messi geen beslag heeft gelegd op de Ballon d'Or. De vijfvoudig winnaar eindigde dit jaar als vijfde in de verkiezing van France Football, die werd gewonnen door Luka Modric.

Na afloop van de gewonnen stadsderby tegen Espanyol ging Alba uitgebreid in op de uitslag. "Die verkiezing is een leugen. Leo is al twaalf, veertien jaar lang met afstand de beste van de wereld", wordt hij geciteerd door Marca. "Er zijn veel goede spelers die uiteraard erkenning verdienen. Maar deze prijs moet naar de beste individuele speler gaan en niet naar degene met de meeste prijzen. Want prijzen win je als team."

Dat Modric uiteindelijk beslag heeft gelegd op de Ballon d'Or, verrast Alba dan ook totaal niet. De linksback had al zo'n vermoeden dat de prijs in Madrid zou belanden. "Als Cristiano Ronaldo daar nog had gespeeld, had hij gewonnen. Dat zouden veel journalisten en fans wel leuk vinden. Nou, Cristiano is weg, dan moet Modric hem maar winnen..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws