Sterkhouder van Beerschot-Wilrijk is transfervrij en droomt van Jupiler Pro League

Sterkhouder van Beerschot-Wilrijk is transfervrij en droomt van Jupiler Pro League

09-12-2018 11:38

Jan Van den Bergh is één van de bepalende gezichten van Beerschot-Wilrijk, dat zaterdag met klinkende cijfers won van Tubize (5-2). Het is echter de vraag of de centrale verdediger volgend seizoen nog op Het Kiel te bewonderen is. Het contract van Van den Bergh loopt namelijk deze zomer af.

De 24-jarige Van den Bergh voelt de aantrekkingskracht van de Jupiler Pro League. ''Ik ben nog relatief jong en ambitieus: ik wil ooit op het hoogste niveau voetballen. Het is bovendien geen geheim dat in het verleden al enkele eersteklassers hebben gepolst'', laat Van den Bergh weten aan de Gazet van Antwerpen.

Bij Beerschot-Wilrijk blijven is ook een concrete optie, al hangt er veel af van de sportieve prestaties. ''Ik wil natuurlijk graag met Beerschot-Wilrijk promoveren, om zo de stap naar de Eerste Klasse te kunnen zetten. Dat zou geweldig zijn, want ik voel me nog altijd ongelooflijk goed op Het Kiel. Maar tot dusver heb ik nog niet beslist. De komende weken zal ik die belangrijke knoop wel eens moeten doorhakken'', beseft hij.

Overigens heeft Van den Bergh sinds kort in de persoon van Stijn Francis een nieuwe makelaar. Dat wil volgens de hoofdpersoon niks zeggen. '' Nee, helemaal niet. Ik had onlangs gewoon een goede babbel met Stijn en ben daarom van makelaar veranderd. Meer moet je daar niet achter zoeken.''