Bezus bewijst ongelijk van Leko: Het vlotte niet met hem

Bezus bewijst ongelijk van Leko: "Het vlotte niet met hem"

09-12-2018 09:33
2

STVV is dit seizoen de grote revelatie in de competitie. Daarvoor mag het onder andere Roman Bezus bedanken, die een knap seizoen speelt. Onder Marc Brys lijkt de middenvelder helemaal open te bloeien.

Bezus koos enkele jaren geleden ietwat verrassend voor STVV. De Oekraïner had zelfs al een finale van de Europa League gespeeld, maar kon toch niet helemaal overtuigen bij de trainer. Mogelijk had de trainer daar iets mee te maken.

"Ik begon goed in Sint-Truiden, maar naar het einde van het seizoen vlotte het niet meer zo met Leko. STVV lichtte de optie niet en ik trok terug naar Oekraïne", onthult de middenvelder in Het Belang van Limburg.

Toen Leko uiteindelijk naar Club Brugge trok, keerde Bezus ook terug. "Ik trainde wat bij enkele kleinere clubs en er waren wel wat aanbiedingen, maar niets concreet. Peter Delorge belde me op om even terug naar België te vliegen om nog wat dingen af te handelen. Ik vroeg om mee te trainen en Márquez (toen coach van STVV red.) zag het wel in mij. Ik kreeg een nieuw, maar kleiner contract voor twee seizoenen plus optie. Zo belandde ik hier toevallig opnieuw."

Inmiddels lijkt Bezus het ongelijk van Leko te bewijzen. De middenvelder is onmisbaar bij STVV, dat op voorlopig vierde plek in de stand staat.