Genk krijgt stadion maar niet vol: Dat houdt de mensen thuis

Genk krijgt stadion maar niet vol: "Dat houdt de mensen thuis"

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 08:45zo 09-12-2018 om 08:45

KRC Genk staat op een knappe eerste plek en zorgt wekelijks voor sprankelend voetbal. Toch raak het eigen stadion maar niet vol. Dat was ook tegen KV Kortrijk opnieuw duidelijk zichtbaar.

De Luminus Arena ontvangt tweewekelijks 'maar' 15.000 tot 16.000 fans. Rudy Claessens, voorzitter van de overkoepelende supportersvereniging OSV, weet ook waarom. "Ik ben er zeker van dat de reden dat ons stadion niet nog voller zit van puur financiële aard is", zegt hij.

"Op café zie je elke wedstrijd gratis op tv, de pintjes zijn per stuk ook nog eens tot 70 cent goedkoper in vergelijking met de plastic pintjes in het stadion. Dat houdt nog steeds veel mensen thuis", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Op verplaatsing kan Genk steevast wel rekenen op een vol vak. In Charleroi en Malmö waren er meer dan duizend fans aanwezig. Ook in en tegen RSCA zat het vak vol. "Er gaan de jongste weken opvallend meer supporters mee op verplaatsing. Ook naar Malmö. Dat was niet toevallig de goedkoopste Europese verplaatsing", zegt hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws