Vanderhaeghe onthult ambitie van Gents bestuur: Ik had meer tijd nodig

Vanderhaeghe onthult ambitie van Gents bestuur: "Ik had meer tijd nodig"

09-12-2018 07:31
9

Yves Vanderhaeghe komt na het gelijkspel tegen KRC Genk tot op twee punten te staan van KAA Gent, de ploeg waar hij dit seizoen ontslagen werd. Hij kan binnenkort dus met Kortrijk over zijn ex-ploeg springen. Sportieve revanche voor de trainer.

Dat hij ontslagen werd bij Gent, heeft hij nog altijd niet helemaal verteerd. "Als je 1-5 thuis verliest tegen Genk, dan is een ontslag niet geheel onlogisch. Maar je moet alle factoren in rekening nemen. Genk is momenteel de beste ploeg van het land. Bovendien waren er veel goeie spelers vertrokken", zegt hij in De Zondag.

Hij vindt dat het bestuur hem te snel heeft opgegeven. "Ik had meer tijd nodig om te bouwen. Toch ben ik ervan overtuigd dat ik dit seizoen Play-Off 1 ging halen met Gent", klinkt het.

Al leek het bestuur van Gent dat niet goed genoeg te vinden. "Waar ik niet zeker van ben, is dat Gent bij de eerste drie kan eindigen. Hoewel dat de ambitie is van het bestuur. Kijk, ik heb al elke keer Play-Off 1 gehaald als hoofdtrainer en ben ook al twee keer ontslagen. Dat spreekt elkaar tegen, maar dat is eigen aan voetbal. Ik kan daar wel mee omgaan en ben al toe aan een nieuw project in Kortrijk", besluit hij.