Een 'nieuwe' Mister Mich(a)el bij Anderlecht: Nu aan mij om me te bewijzen

Een 'nieuwe' Mister Mich(a)el bij Anderlecht: "Nu aan mij om me te bewijzen"

09-12-2018 07:15
10

Bij RSC Anderlecht is de naam Verschueren weer bijzonder belangrijk geworden. Michaël Verschueren, zoon van 'Mister Michel', krijgt voortaan een belangrijke functie bij de club. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader, maar wil zijn eigen verhaal schrijven.

"Ik stap nu in een wereld waarin ik voortdurend met mijn vader zal worden vergeleken", zegt hij in Humo "Ik ben niet Michel 2.0, hè. Ik ben ongelooflijk trots dat ik zijn zoon ben, en ik draag zijn naam met fierheid, maar it’s my time, right? Het is nu aan mij om me te bewijzen."

"Ik ben geen fils à papa die is opgevoed om in zijn voetsporen te treden de dag dat zijn carrière voorbij was. Die gedachte heeft nooit gespeeld in onze familie, en ik heb het zelf ook nooit zo gewild", aldus Michaël Verschueren.

Glad ijs
Verschueren heeft ook zo zijn eigen idee over hoe een club geleid moet worden. "Ik begeef me nu op glad ijs, want ik sla een richting in waar de vergelijkingen makkelijk kunnen worden gemaakt", geeft hij aan.

"Stel dat Anderlecht de volgende drie jaar geen prijs pakt: wat gaan ze dan zeggen? ‘Zie hem daar staan, met z’n grote mond!’ Maar goed, dat risico neem ik er met veel goesting bij, omdat ik denk dat ik een visie heb die goed is voor de club. Want, voor alle duidelijkheid: ik voel passie en liefde voor deze club", klinkt het.