Messi haalt gram na Gouden Bal-verkiezing: Argentijn leidt Barça naar ruime zege

08-12-2018 23:00
1

Lionel Messi eindigde slechts als vijfde in de Gouden Bal-verkiezing, maar de Argentijn verkeerde in de stadsderby tegen Espanyol in bloedvorm. FC Barcelona won dankzij een sensationele Messi met 4-0.

Barça kon weer beschikken over Luis Suarez, maar Messi vestigde alle aandacht op zich. In de zeventiende minuut brak de 31-jarige superster de ban voor de titelhouder. Hij draaide op zeer fraaie wijze een bal in de kruising. De thuisploeg kwam er daarna niet meer aan te pas en kreeg na 26 minuten de tweede treffer om de oren.

Messi werd aan alle kanten bestookt door Espanyol-verdedigers, maar bleef aan de bal én lanceerde Ousmane Dembélé. Vanuit een moeilijke hoek vond de Fransman het net. Op slag van rust was ook Suárez succesvol. De Uruguayaan stond op de achterlijn, maar vond toch nog een gaatje om doelman Diego López te verschalken.

Ook na de pauze controleerde Barça. Het hoogtepunt moest bovendien nog volgen. Opnieuw liet Messi Espanyol-doelman López kansloos met een vrije trap, deze keer van een nog grotere afstand dan bij de 0-1. De thuisploeg dacht nog iets terug te doen, maar na inmenging van de VAR ging de 1-4 van Óscar Duarte niet door.

Barcelona zag eerder op de dag concurrent Sevilla punten morsen (1-1 tegen Valencia) en staat nu drie punten los. Ook Atlético Madrid heeft drie punten minder dan de ploeg van coach Ernesto Valverde.