Weer geen winst, maar ook geen paniek bij Genk: Dan lukt het wel weer

Weer geen winst, maar ook geen paniek bij Genk: "Dan lukt het wel weer"

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 23:15za 08-12-2018 om 23:15

KRC Genk is er zaterdag andermaal niet in geslaagd om de drie punten te pakken in eigen huis. Tegen KV Kortrijk raakte het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een pijnlijk resultaat, al vreest Leandro Trossard de concurrentie nog niet.

"In de eerste helft hebben we nog goed gevoetbald en kansen gecreëerd", oordeelt Trossard tegenover Sporza. "Helaas slikken we net voor de rust een knullige goal."

Genk ging nog op zoek naar een doelpunt, maar raakte niet door de Kortrijkse muur. "Na de rust vonden we geen ruimtes meer. Elke ploeg komt hier verdedigend spelen, met z'n elven loeren ze op de counter. Jammer genoeg vonden we geen oplossing."

Daardoor kon Genk alweer niet winnen in eigen huis. Het profiteert dus ook niet van de misstap van Club Brugge. "Van paniek is er hoegenaamd geen sprake. We voeren nog altijd het klassement aan. En het begint allemaal pas in de Play-Offs. Als we blijven voetballen, lukt het wel weer. Donderdag zullen we ons alvast kwalificeren in de Europa League", zegt hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws