Malinwa legt Beerschot-Wilrijk het vuur aan de schenen en wint makkelijk

08-12-2018 22:28
1

Enkele dagen na het bekersucces wist KV Mechelen opnieuw punten te sprokkelen in de competitie. Op bezoek bij KVC Westerlo won het met 1-3.

KV Mechelen had het in de tweede periode van de competitie wat moeilijker. In de beker kon het een succesje vieren en ook tegen Westerlo leek alles weer kommer en kwel. Al had Malinwa het niet echt makkelijk. Na 45 minuten voetballen stond het nog 0-0.

In de tweed helft kon Nikola Storm zijn duivels ontbinden. Enkele minuten na de koffiepauze bereikte zijn voorzet Gustav Engvall. Die bedankte voor het geschenk met de 0-1. Tien minuten later was Storm er weer. Na een bijna identieke aanval bereikte de bal nu Igor De Camargo: 0-2.

Geen één, geen twee, maar drie assists voor Storm. Deze keer was het geen Malinwa-speler die scoorde, maar wel een verdediger van KVC Westerlo die voor de 0-3 zorgde. KVC Westerlo was helemaal uitgeteld en kon amper nog een vuist maken. Ook het late doelpunt van Soumah zorgde niet meer voor spanning.
Dankzij de winst springt KV Mechelen weer over Tubeke naar de tweede plek in de stand. Het telt twee punten minder dan leider Beerschot-Wilrijk.