Vier ploegen stellen teleur, KVO kan in extremis toch nog de winst pakken

08-12-2018 21:50

De neutrale toeschouwer zal niet meteen met veel plezier naar KVO - Lokeren en Moeskroen - Zulte Waregem gekeken hebben. De vier ploegen kwamen in actie, maar konden geen enkele keer voor spektakel zorgen. KVO won uiteindelijk nog met 1-0, terwijl Moeskroen en Essevee de punten deelden.

Veel regen en een bijzonder glad veld zorgde ervoor dat het voor beide clubs moeilijk was om goed voetbal op de mat te brengen. Kansen krijgen we in de eerste helft dan ook amper te zien bij beide ploegen. Lokeren kreeg na een flater van Ondoa nog de beste kans, maar het bleef 0-0 bij de rust.

Ook KVO toonde zich, maar deed dat dan vooral in de tweede helft. De 'nieuwe' ontdekking Indy Boonen was al snel dicht bij het openingsdoelpunt. Hij brak de ban niet. Er was amper spektakel te zien in de tweede helft, maar zo'n twintig minuten viel er dan toch een doelpunt. Fernando Canesin maakte er 1-0. Tevens ook het enige doelpunt van de wedstrijd.

Moeskroen – Zulte Waregem
Beide clubs konden een overwinning goed gebruiken na de bekeruitschakeling van eerder in de week. Het was Essevee dat met de meeste aanvallende intenties voor de dag kwam, met kansen voor Sylla en Harbaoui tot gevolg.

Moeskroen kon het evenwicht herstellen, maar niet scoren. Dat de brilscore nog bij de rust op het scorebord stond, was niet helemaal verrassend.

Die tweede helft begon met het meeste gevaar van de thuisploeg. Meeste gevaar, maar dat is misschien een overschatting. Veel gevaar kwam er uiteindelijk niet van beide ploegen. Het leek wel alsof die winst eigenlijk niet nodig was voor Moeskroen en Zulte Waregem. Kansen kwamen er amper nog, doelpunten helemaal niet. Het bleef 0-0.