Kwam doorbraak Witsel er dankzij Wilmots? Heb hem dat doen begrijpen

Kwam doorbraak Witsel er dankzij Wilmots? "Heb hem dat doen begrijpen"

08-12-2018 20:46
2

Momenteel is Axel Witsel niet meer weg te denken bij de Rode Duivels. De middenvelder is van onschatbare waarde bij de nationale ploeg en krijgt sinds het WK ook heel wat lof. Oud-bondscoach was één van de enigen die altijd in de middenvelder leek te geloven.

Onder Wilmots kreeg Witsel altijd een basisplek. Hij was ook de trainer die Witsel een rijtje achteruit trok. "Ik had bij de nationale ploeg iemand nodig die het brein van de ploeg zou worden", zegt hij bij Eleven Sports.

"Ik wou tegenstanders met twee aanvallende middenvelders vast kunnen zetten, een 'tactische cultuur' kweken. Toen heb ik Witsel op de '6' gezet. Hij is iemand die zich volledig kan wegcijferen voor de ploeg. Hij is opgeleid als een 'nummer 10', maar ik had iemand nodig die intelligent genoeg was", klonk het.

Al was het voor Wilmots niet makkelijk om Witsel ook te overtuigen. "Ik heb hem doen begrijpen dat als hij het niveau van Barcelona wou bereiken, het niveau van een Busquets of Pjanic, hij op die positie het hoogste rendement zou halen", aldus de ex-bondscoach.