Racing Genk profiteert niet optimaal van blamage Club Brugge

08-12-2018 19:49
25

Racing Genk is op 1-1 blijven steken tegen KV Kortrijk. Het leek op rozen te zitten door een vroege goal van Samatta, maar verloor toch nog twee punten.

Het tempo in de eerste helft lag niet bepaald hoog, maar Genk had aan een flits genoeg om op voorsprong te komen. Een beenhard schot van Samatta ging via de deklat binnen. Even later stond het ei zo na 2-0, maar Pozuelo besloot na een knappe slalom op het doelhout. KV Kortrijk had aan één kans genoeg voor de gelijkmaker: die kwam van de voet van De Sart.

In de tweede helft moest Genk op zoek naar een tweede doelpunt, maar het bleef vooral bij steriele druk. Toch kwam er nog een enorme kans aan via verdediger Aidoo, maar die miste onbegrijpelijk. Aan de overkant stuitte Van Der Bruggen nog op Vukovic. Ook Chevalier liet nog een grote kans onbenut en Gano besloot in de slotseconden op Kaminski. 1-1 was dan ook de eindstand.

Genk maakt zo niet optimaal gebruik van de uitschuiver van Club Brugge, maar zet ze wel op vijf punten. Kortrijk staat voorlopig op de negende plaats.