Bankzitter Mertens ziet ploeggenoten van Napoli swingen tegen Frosinone

Bankzitter Mertens ziet ploeggenoten van Napoli swingen tegen Frosinone

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 17:15za 08-12-2018 om 17:15

Napoli heeft onder aanvoering van Arkadiusz Milik een 4-0 thuiszege geboekt op Frosinone. De spits scoorde twee keer voor de Napolitanen, waar Amin Younes een  zijn debuut maakte. Dries Mertens bleef negentig minuten op de bank.

Napoli begon furieus aan de wedstrijd en stond na zeven minuten al op voorsprong. Piotr Zielinski zorgde voor die voorsprong door met een knap schot af te ronden, waarna de thuisploeg de bovenliggende partij bleef. Het duurde tot vlak voor rust eer de voorsprong vergroot werd, maar die goal was wel van grote schoonheid. Adam Ounas schoot de bal van afstand stijf in de kruising.

Na de rust leek Frosinone de hoop op een goede afloop al wel opgegeven te hebben en kreeg Arek Milik de kans om te laten zien wat hij kan. De Poolse spits, die in de Napolitaanse aanval de voorkeur kreeg boven Dries Mertens, kopte een hoekschop van Faouzi Ghoulam tegen de touwen en vlak voor tijd werkte hij wederom een voorzet van de Algerijnse linksback binnen: 4-0. Tussen de twee goals van Milik door maakte Amin Younes ook nog eens zijn debuut voor Napoli. Hij liet zich bij de vierde Napoli-goal zien door een 'voorassist' te geven op Ghoulam.

Door de overwinning bezet Napoli nog altijd de tweede plaats in de Serie A. De achterstand op koploper Juventus bedraagt na vijftien gespeelde wedstrijden nu acht punten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws