Clement maakte indruk bij... Club Brugge: Sterkste dat ik ooit hoorde

Clement maakte indruk bij... Club Brugge: "Sterkste dat ik ooit hoorde"

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 15:45za 08-12-2018 om 15:45

Laatste update: zaterdag 8 december 2018 om 15:47za 08-12-2018 om 15:47

Philippe Clement is uitstekend bezig met Racing Genk, nog altijd de fiere leider in de Jupiler Pro League. Clement is één van de rijzende sterren onder de Belgische trainers, maar hij komt niet uit het niets.

In Het Laatste Nieuws geeft hij dat hij Club Brugge de basis voor zijn trainerscarrière heeft gelegd. "Bij Club Brugge was ik geevolueerd naar wat Bart (Verhaeghe, red.), Vincent (Mannaert, red.) en Michel (Preud'homme, red.) 'T1,5' noemden - dichter bij het hoofdtrainerschap kun je niet komen", verklaart Clement. "En n 2013 had ik al eens met succes een weekje overgenomen na het ontslag van Garrido. Toen was ik verantwoordelijk voor de volledige voorbereiding van de wedstrijd tegen Anderlecht (Club won met 4-0, red.)."

Kennelijk was die voorbereiding toen al tot in de puntjes verzorgd. "In die week kwam Rudy Heylen (mental coach, red.) na mijn laatste meeting met de spelers naar mij toe en zei: 'Philippe, ik kan geen poot sjotten, maar zelfs ík zou precies weten wat van mij wordt gevraagd tegen Anderlecht. Ik heb veel goede trainers meegemaakt maar dit is de sterkste meeting die ik ooit hoorde.'"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wordt Genk dit seizoen kampioen?

(1110 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws