Clement maakte indruk bij... Club Brugge: Sterkste dat ik ooit hoorde

Clement maakte indruk bij... Club Brugge: "Sterkste dat ik ooit hoorde"

08-12-2018 15:45 Laatste update: 15:47
12

Philippe Clement is uitstekend bezig met Racing Genk, nog altijd de fiere leider in de Jupiler Pro League. Clement is één van de rijzende sterren onder de Belgische trainers, maar hij komt niet uit het niets.

In Het Laatste Nieuws geeft hij dat hij Club Brugge de basis voor zijn trainerscarrière heeft gelegd. "Bij Club Brugge was ik geevolueerd naar wat Bart (Verhaeghe, red.), Vincent (Mannaert, red.) en Michel (Preud'homme, red.) 'T1,5' noemden - dichter bij het hoofdtrainerschap kun je niet komen", verklaart Clement. "En n 2013 had ik al eens met succes een weekje overgenomen na het ontslag van Garrido. Toen was ik verantwoordelijk voor de volledige voorbereiding van de wedstrijd tegen Anderlecht (Club won met 4-0, red.)."

Kennelijk was die voorbereiding toen al tot in de puntjes verzorgd. "In die week kwam Rudy Heylen (mental coach, red.) na mijn laatste meeting met de spelers naar mij toe en zei: 'Philippe, ik kan geen poot sjotten, maar zelfs ík zou precies weten wat van mij wordt gevraagd tegen Anderlecht. Ik heb veel goede trainers meegemaakt maar dit is de sterkste meeting die ik ooit hoorde.'"