Beverse hoop wakkert aan: Ik was al vergeten hoe het voelde om thuis te winnen

Beverse hoop wakkert aan: "Ik was al vergeten hoe het voelde om thuis te winnen"

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 14:33za 08-12-2018 om 14:33

Laatste update: zaterdag 8 december 2018 om 14:46za 08-12-2018 om 14:46

Elke keihard knokken om de degradatie te ontlopen en dan plots winnen tegen de regerende kampioen, je maakt het niet vaak mee in je voetbalbestaan. Het overkwam Waasland-Beveren vrijdagavond tegen Club Brugge. Dat zorgde voor enorme vreugdetaferelen op de Freethiel.

"Ik was al vergeten hoe het voelde om thuis te winnen, ja", lacht Louis Verstraete bij Het Laatste Nieuws. De 2-1-overwinning tegen Club was immers de eerste in eigen huis dit seizoen. "Wat een ontlading was dat zeg... Alsof we de Champions League wonnen. Eindelijk zijn we uit die spiraal van verliezen."

"Wat het verschil maakte? Iedereen ging er 200 procent voor. Dat was de voorbije matchen misschien net iets minder", is de huurling van AA Gent scherp. "Het hing in de lucht dat we een keer gingen winnen. We voelden waar de ruimtes lagen en zagen dat Club niet echt openingen vond. Het is onze verdienste dat zij een mindere dag hadden."

Door de driepunter staat Waasland-Beveren niet langer laatst in de Jupiler Pro League. Het gaf de rode lantaarn door aan streekgenoot Sporting Lokeren, dat nu drie punten moet goedmaken op de concurrent.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdiende Waasland-Beveren deze overwinning?

(50 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws