Ach, als je ziet hoe ze Deschacht hebben behandeld ... Dat is dan nog 'n vedette

"Ach, als je ziet hoe ze Deschacht hebben behandeld ... Dat is dan nog 'n vedette"

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 13:48za 08-12-2018 om 13:48

Dat Marc Coucke de bedrijfscultuur bij RSC Anderlecht grondig veranderd heeft, staat als een paal boven water. Aan zijn communicatie kan de voorzitter echter nog werken, blijkt uit verschillende getuigenissen. Olav Van Landuyt is de volgende criticus in het rijtje.

De 53-jarige Brusselaar was zeventien jaar lang in dienst bij paars-wit als kok, maar onder Coucke werd hij zonder pardon aan de deur gezet. "Tijdens mijn vakantie in juni moest ik via mail vernemen dat mijn vijfjaarlijkse contract niet werd verlengd. ‘De nieuwe eigenaar bracht zijn eigen mensen mee’, heette het. Einde discussie. Zo zijn er nog veel andere mensen op de club moeten vertrekken. Ik heb mezelf niets te verwijten, maar het doet wel pijn", doet Van Landuyt zijn verhaal in Het Laatste Nieuws.

"Ik vind het ongelooflijk dat men mij dit gewoon via mail heeft gemeld", klinkt het kwaad. "Coucke is zelf drie à vier keer komen eten bij mij en telkens was het zogezegd ‘lekker’, maar verder is er niet gepraat. Ik heb ook mijn contract moeten uitdoen tot de allerlaatste dag. Ze wilden me niet uitbetalen. Daar hebben ze dan geen geld voor. Ach, als je ziet hoe ze Olivier Deschacht hebben gezegd dat hij niet meer mocht blijven… Dat is dan nog een vedette, ik ben maar een gewone mens."

Poll

Moet Coucke menselijker zijn in zijn beleid?

(211 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws