Laconieke Bölöni: In de winter rijdt mijn auto normaal. Bij mensen is dat anders

Laconieke Bölöni: "In de winter rijdt mijn auto normaal. Bij mensen is dat anders"

08-12-2018 13:32
6

Royal Antwerp FC staat er nog altijd uitstekend voor in het klassement, maar de 1-3-nederlaag tegen Sint-Truiden heeft het enthousiasme wat getemperd. Ook de waslijst aan geblesseerden ligt daarvan aan de basis. Laszlo Bölöni houdt de moed erin.

De trainer van The Great Old moet heel wat jongens met kwaaltjes aan de kant laten voor de verplaatsing naar Cercle Brugge. "Er spelen verschillende factoren mee: de vele matchen, de zware velden... De spelers zijn ook geen machines, maar mensen. In de winter zet ik mijn verwarming in de auto wat hoger, maar voor de rest rijdt die wel zoals normaal. Bij mensen is dat anders", haalt Bölöni één van zijn typische metaforen boven bij Gazet van Antwerpen.

Ondanks alle personeelsproblemen laat de Roemeen er zijn slaap niet voor. "Nee, ik maak me niet nerveus. Ik zit wel in met de gezondheid van de spelers. En de blessures maken de tactische voorbereiding moeilijker. Ik kan dan ook nog geen ploeg vrijgeven", vertelt hij. Overigens kan Antwerp in Jan Breydel ook geen beroep doen op Jonathan Bolingi. De Congolees is niet geblesseerd, maar wel geschorst.