Clement weerlegt conclusie: “Op basis van niks getrokken”

Clement weerlegt conclusie: “Op basis van niks getrokken”

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 12:14za 08-12-2018 om 12:14

KRC Genk ontvangt zaterdag KV Kortrijk. Tegen de Kerels gooit Philippe Clement zijn ploeg om. In de Beker van België gunde de trainer immers enkele andere jongens hun kans. Over hun prestaties was Clement meer dan tevreden.

Bij KRC Genk TV kreeg Clement de stelling te horen dat het klonk dat zijn opstelling tegen Charleroi betekende dat Genk de Beker van België zou opgeveven. “Dat zijn conclusies die op basis van niks getrokken worden”, stelde Clement.

De trainer van Genk wist heel goed wat hij deed. "Ik zie die jongens elke dag op training. Ik weet wat ze hier doen elke dag. Ik weet wie er fysiek en/of mentaal klaar is of niet. Dus ik denk dat het logisch is dat de coach die keuzes maakt."

Wachten op beloning
Genk kegelde Charleroi uit de beker. "Ik ben wel heel blij voor sommige jongens die al weken en maanden heel hard aan het trainen zijn, maar die je niet de kans kunt geven om te belonen. De andere jongens deden het gewoon heel goed. Er was weinig reden om te wisselen."

"De jongens stonden er. Fysiek, technisch en tactisch weet je dat. Mentaal is dat natuurlijk altijd afwachten hoe iemand in wedstrijdomstandigheden reageert. Maar ik had er wel het volste vertrouwen in, omdat het jongens zijn die allemaal het in het verleden ook al hebben getoond."

Poll

Wint Genk dit seizoen de Beker van België?

(184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws