Ik heb het gevoel dat ze gewoon een excuus zochten bij Antwerp

"Ik heb het gevoel dat ze gewoon een excuus zochten bij Antwerp"

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 09:17za 08-12-2018 om 09:17

Door de blessurelast bij Antwerp krijgt William Owusu mogelijk nog eens een basisplek in de competitie. De aanvaller was goed aan het seizoen begonnen, maar verdween toch naar de bank. Hij lijkt te weten waarom.

"Halverwege september had ik al vijf keer gescoord, maar niet veel later verdween ik uit de ploeg. Waarom? Je kan het aan andere spelers vragen: het is niet omdat ik iets fout doe op training of minder presteer dat ik mijn basisplaats ben kwijtgeraakt. Het is gewoon een beslissing die door bepaalde personen is genomen", blijft hij aanvankelijk mysterieus in Het Nieuwsblad.

Later komt hij toch met meer uitleg. Volgens hem zouden de contractbesprekingen met Antwerp er iets mee te maken hadden. "In september zei Luciano D'Onofrio dat hij een nieuw contract voor me had klaarliggen. In ons gesprek werd me gevraagd of er interesse was van andere clubs. Ik bevestigde dat, waarna de club zei dat ze tien dagen later opnieuw met een voorstel zou komen. Sindsdien heb ik daar niets meer over gehoord én even later verdween ik plots uit de ploeg."

"Toen wist ik dat er iets niet pluis was. Jonathan Bolingi heeft een contract voor vier seizoenen bij de club, het mijne loopt na dit seizoen af. Misschien willen ze liever de jongens met een lang contract laten spelen", zegt de aanvaller.

Uitleg van de coach
De uitleg van Laszlo Bölöni lijkt de spits ook niet te kunnen smaken. "Hij zei dat ik tegen STVV niet zo goed was. Waarop ik zei: Maar in de match daarna tegen Gent liet je me nog spelen en scoorde ik zelfs bijna.  Dan had ik toch een week eerder al op de bank moeten zitten? Ik heb het gevoel dat ze gewoon een excuus zochten. Maar goed, ik leg me daarbij neer. Ik ga geen ruzie maken, hé. Voor alle duidelijkheid: ik ben ook gewoon blij dat de ploeg het goed doet", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws