Genk gaat in de fout: 'Zware straf of zelfs transferverbod door komst nieuwe KDB'

Genk gaat in de fout: 'Zware straf of zelfs transferverbod door komst nieuwe KDB'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 07:15za 08-12-2018 om 07:15

Laatste update: zaterdag 8 december 2018 om 07:21za 08-12-2018 om 07:21

KRC Genk kondigde onlangs trots de komst van Marius Könkkölä aan. De vijftienjarige Fin zette zijn handtekening onder een profcontract bij Genk. Hij lijkt echter al eerder in actie gekomen te zijn voor de Limburgers. Dat kan de club nog problemen opleveren.

Könkkölä heeft zijn handtekening al onder een profcontract gezet, maar zal pas in januari 2020 naar Limburg verhuizen. Zo wil Genk de FIFA-reglementen naleven die zeggen dat pas vanaf hun zestiende voetballers zich bij een buitenlandse club mogen aansluiten. Toch kan Genk in de problemen komen, zo meldt Het Nieuwsblad.

Volgens de ochtendkrant trainde de Fin namelijk al mee bij de Genkse jeugd én speelde hij ook een aantal oefenwedstrijden. Zo kwam hij in actie in de Kevin De Bruyne Cup. Daar zijn zelfs foto's van te vinden op de Instagram-account van Könkkölä.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽️🇧🇪

A post shared by Marius Könkkölä (@mariuskonkkola) on

Zo zouden er reglementen van de Belgische Voetbalbond over het hoofd gezien zijn. "Een minderjarige buitenlandse speler, die nog niet geregistreerd is voor een Belgische club, is niet speelgerechtigd voor deelname, noch aan officiële wedstrijden, noch aan vriendschappelijke wedstrijden - en dus ook toernooien - voor welk elftal ook van de desbetreffende Belgische club", klinkt het bij de bond.

Transferverbod?
In een korte reactie ontkende Genk alvast dat er een probleem is. "Marius heeft via enkele trainingen mogen ervaren hoe de club omgaat met jeugdspelers. In die korte en eenmalige periode, heeft Marius geen officiële wedstrijd gespeeld als formeel lid van onze club", klinkt het.

Toch zou Könkkölä toch oefenwedstrijden hebben meegespeeld. Dat kan Genk zuur opbreken. De FIFA heeft de afgelopen jaren al streng opgetreden tegen zulke inbreuken. Zo werden clubs bestraft met boetes of transferverboden. Dat overkwam zelfs Barcelona en Real Madrid, al ging het toen over meerdere spelers.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws