Problematische cijfers voor Club Brugge, CL zorgt voor enorm puntenverlies

Problematische cijfers voor Club Brugge, CL zorgt voor enorm puntenverlies

08-12-2018 06:59
7

Club Brugge is er vrijdag niet in geslaagd om te winnen tegen Waasland-Beveren. Het ging met 2-1 onderuit tegen de Waaslanders. Opvallend puntenverlies, weer net voor de Champions League.

Dat de Champions League punten kost, gaf Ivan Leko eerder al aan. Dan lijkt men vaak te hebben over vermoeidheid na een CL-wedstrijd. Maar ook in een competitiewedstrijd vóór een wedstrijd in de Champions League heeft Club Brugge het altijd moeilijk.

Tweemaal winst, dan niets meer
In de 6 Belgische competitiewedstrijden voor een CL-wedstrijd kon Club Brugge amper twee keer winnen. Dat gebeurde de eerste keren, tegen Lokeren (2-1) en Cercle Brugge (4-0). Tot daar toe ging alles goed. Enkele weken later kwamen de problemen aan het licht.

Sinds die eerste twee gewonnen wedstrijden pakte Club Brugge amper nog een 2 op 12. Het speelde in eigen huis gelijk tegen Waasland-Beveren (1-1) en ging een punt pakken op Genk (1-1). Het verloor ook 2 keer, tegen Zulte Waregem (1-3) en Waasland-Beveren (2-1). Cijfers die voor een titelkandidaat niet meteen om over naar huis te schrijven zijn.