Internazionale verliest topper van Juventus en lijkt afgehaakt in titelstrijd

07-12-2018 22:28

Internazionale lijkt definitief afgehaakt in de titelstrijd. De topper tegen koploper Juventus werd met 1-0 verloren, waardoor de achterstand inmiddels veertien punten is. Inter speelde zonder Radja Nainggolan, die keek gebleseerd toe.

Juventus gaat na vijftien wedstrijden ongeslagen aan kop en heeft inmiddels al 43 punten, daardoor wist Inter dat het bij een nederlaag waarschijnlijk einde verhaal zou zijn. De intentie van de ploeg van Luciano Spalletti was vanaf de eerste minuut duidelijk. De Champions League-tegenstander van PSV kreeg in de openingsfase de grootste kansen, maar Wojciech Szczesny was goed bij de les.

Na een stormachtig begin van Inter nam Juventus de regie over. Dat leverde kansen op van Paulo Dybala en Giorgio Chiellini, maar gescoord werd er niet. Vlak na de rust liet Matteo Politano namens Inter een grote kans om te scoren liggen. Twintig minuten later opende Juventus via Mario Mandzukic de score. Een prachtige voorzet op maat werd van dichtbij binnengewerkt door de Kroatische spits.

In de resterende 25 minuten kregen beide ploegen kansen. Inter zette Juve met de rug tegen de muur en was een aantal keren dicht bij de gelijkmaker, maar miste het nodige geluk.

SSC Napoli speelt dit weekend nog een wedstrijd. De nummer twee van de Serie A kan de achterstand op Juventus terugbrengen tot acht punten.