Club Brugge verliest, Decarli kopt Waasland-Beveren naar zege

07-12-2018 22:19 Laatste update: 22:34
35

Na de sterke prestatie tegen Standard (3-0) heeft Club Brugge een nederlaag geleden op de Freethiel. Tegen Waasland-Beveren verloor het met tien na een eigen doelpunt van Decarli.

In de eerste helft viel er op de Freethiel weinig of niks te beleven. Waasland-Beveren noch Club Brugge kwamen tot kansen. Dat het 0-0 aan de rust was, was eigenlijk niet meer dan logisch. Roef en Horvath werden haast niet onder vuur genomen.

Vormer met de 0-1
Meteen na de rust dan toch een hoogtepunt. Club Brugge counterde perfect. Uiteindelijk verscheen Vormer voor Roef en die knalde in de korte hoek de 0-1 binnen. Na de goal duurde het lang alvorens Waasland-Beveren een antwoord in huis had.

Pas op het uur kwam de vlam in de pan. De thuisploeg claimde tevergeefs een strafschop. Ampomah ging neer na contact met Denswil. De ref floot niet en de VAR greep ook niet in. Plots kwam er veel meer strijd op het veld. De ene na de andere gele kaart werd getrokken.

Van geel naar rood
In de 72e minuut ging de bal toch op de stip. Poulain maakte hands. De Fransman kreeg geel. Na ingrijpen van de VAR veranderde dat in rood. Forte moest lang wachten, maar zorgde uiteindelijk vanaf elf meter voor de 1-1.

Waasland-Beveren voelde dat er tegen een mannetje minder meer mogelijk was en begon te drukken; Dat resulteerde uiteindelijk in de 2-1. Decarli kopte ongelukkig de bal voorbij zijn eigen doelman.

Voor Waasland-Beveren is het de eerste zege onder Custovic en pas de tweede zege van het seizoen. Door de extra drie punten is Waasland-Beveren niet langer meer de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Die eer is nu weggelegd voor Lokeren. Antwerp kan zondag over Club Brugge springen als het wint van ... Cercle Brugge.