Vanderhaeghe op zijn hoede voor Racing Genk: Drie goudhaantjes

Vanderhaeghe op zijn hoede voor Racing Genk: "Drie goudhaantjes"

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 20:30vr 07-12-2018 om 20:30

Racing Genk krijgt zaterdagavond al KV Kortrijk op bezoek. Yves Vanderhaeghe weet dat zijn elftal geen simpele opdracht krijgt en is bijzonder lovend over de Limburgers.

Op zijn persconferentie haalt hij het wierookvat boven. "We moeten er klaar voor zijn, want Genk heeft bewezen dat ze de compleetste ploeg zijn uit de competitie met mooie resultaten tot gevolg. Ook als ze achter komen, nemen ze hun tijd om altijd weer iets te creëren. Ze scoren ook in bijna elke match en putten daaruit vertrouwen", zo wist hij te vertellen.

Het recept van Genk is duidelijk. "De kern zit al een aantal seizoenen samen en die continuïteit zet zich nu ook door in de resultaten. Ze hebben een sterke ploeg maar ook veel wisselmogelijkheden, iedereen is betrokken in het verhaal en ook met de achterban zit het goed. Op kwaliteit beschikken ze over een van de beste middenvelden van België met Malinovsky, Pozuelo en Berge, drie goudhaantjes. Het is aan de ons om daar iets tegenover te zetten."

KV Kortrijk heeft de komende weken een bijzonder lastig programma. "Racing Genk wordt een echte test, we spelen tegen de leider en daarna tegen de nummer twee Club Brugge en revelatie Sint-Truiden. We moeten proberen 4/9 te halen in die drie matchen en dan doen we goeie zaak. Op die score ga je weinig ruimte weggeven tegenover de ploegen op plaats zeven en acht."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws