Opmerkelijke straf voor Beerschot-Wilrijk: 'Omroeper moet fans sensibiliseren'

Opmerkelijke straf voor Beerschot-Wilrijk: 'Omroeper moet fans sensibiliseren'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 18:38vr 07-12-2018 om 18:38

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft vrijdag een opmerkelijke sanctie gekregen van de Belgische voetbalbond. De Antwerpenaren moesten voor de Geschillencommissie verschenen naar aanleiding van enkele racistische uitlatingen in het competitieduel met KVC Westerlo.

Na afloop van die partij diende de scheidsrechter van dienst een negatief rapport in bij de KBVB, doet Het Nieuwsblad het verhaal. Die besliste in eerste instantie om een geldboete van 2.000 euro op te leggen, maar de Geschillencommissie had een beter alternatief. 

De eerstkomende drie thuiswedstrijden zal de stadionomroeper van Beerschot-Wilrijk verplicht een sensibiliserende boodschap moeten uitdragen tijdens de wedstrijd. Op die manier hoopt de commissie dat de Ratten eindelijk hun lesje leren. Het is immers lang niet de eerste keer dat de jongens van het Kiel in opspraak komen.

Poll

Goede maatregel?

(169 stemmen)

Plaats een reactie

w-b forever +1369
vrijdag 7 december 2018 om 18:59
In den tijd van ons ivorianen speelden we tegen de ratten en toen werd er gezongen van:En geef die sint zijn pieten terug,Heb ik eigenlijk altijd geweldig gevonden maar was dat daarom racistisch.Ik dacht het niet!!! maar als ge dat nu anno 2018 moest zingen gaan de poppen aan het dansen.Zo zie je maar!!
Vind ik leuk
ScheveStek +1884
vrijdag 7 december 2018 om 19:42
Moeten staan bij ons in de stal 😁
Vind ik leuk
zaterdag 8 december 2018 om 00:36
Je hebt racistisch en je hebt ludiek en een Antwerpenaar loopt sneller in de schijnwerper dan een Luikenaar blijkbaar want die komen met alles weg zowel trainers , spelers als publiek .
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws