Anderlecht zorgt voor unicum: match in het teken van dove en slechthorende fans

Anderlecht zorgt voor unicum: match in het teken van dove en slechthorende fans

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 16:12vr 07-12-2018 om 16:12

De match tussen Anderlecht en Charleroi van komende zondag is er een met een primeur. Voor het eerst staat er wedstrijd op de Belgische velden in het teken van dove en slechthorende voetbalfans. Anderlecht werkt hiervoor samen StorySign, een nieuwe app die dove en slechthorende kinderen helpt leren lezen.

''Tijdens de match zullen gebarentaligen de commentaar vertalen en zorgt de aangepaste ledboarding ervoor dat alle supporters op de juiste momenten klappen in gebarentaal'', zo meldt RSCA op haar website. Francis Amuzu, Elias Cobbaut en Sebastiaan Bornauw kregen voor de gelegenheid al kort bijles van de Belgian Deaf Devils en Doof Vlaanderen. Zij leerden onder meer de woorden voor schwalbe, goal en... Coucke.

Anderlecht toont zich alvast trots op de primeur. ''We zijn blij om als eerste ploeg in de Belgische competitie een match te organiseren die helemaal in het teken staat van dove en slechthorende voetbalfans. Voetbal is van iedereen – en we willen er dan ook voor zorgen dat iedereen evenveel van onze matchen kan genieten'', klinkt het.

Paars-wit en hun partners willen verder meer aandacht vragen voor de dovengemeenschap. Ook supporters kunnen zondag een steentje bijdragen. ''Door de spelers aan te moedigen in gebarentaal of te doneren aan Doof Vlaanderen en FFSB. Het opgehaalde geld dient om nieuwe projecten te ondersteunen van de organisaties'', melden de Brusselaars.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws