Club Brugge luidt alarmbel na regel Pro League: We schieten in onze eigen voet

Club Brugge luidt alarmbel na regel Pro League: "We schieten in onze eigen voet"

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 12:33vr 07-12-2018 om 12:33

Om het vertrek van Belgische jeugdspelers tegen te gaan greep de Pro League in met enkele nieuwe maatregelen. Die maatregelen lijken niet bij iedereen in de smaak te vallen.

Eén van die maatregelen zou zijn dat het voor een Belgische club bijzonder moeilijk wordt om een jongere van een andere Belgische club aan te trekken. Zo moeten Belgische teams 125.000 euro per opleidingsjaar betalen. Maar dat kan voor problemen zorgen.

Buitenlandse clubs moeten namelijk een pak minder geld betalen. Als ze een Belgisch jeugdspelertje willen aantrekken, kost dat 35.000 euro per opleidingsjaar minder. Dat zorgt toch voor heel wat zorgen bij enkele clubs.

Schieten in eigen voet
Zo is Roel Vaeyens, sportief coördinator van Club Brugge, niet tevreden met die maatregel. "We zijn, net als Racing Genk, geen ­voorstander. We schieten in onze eigen voet", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

In het buitenland zien ze het graag gebeuren, geeft een werknemer van een andere niet nader genoemde club aan. "Toen ze bij PSV hoorden hoe moeilijk het zou worden voor onze clubs om binnen België talenten te gaan halen, wreven ze zich in de handen", klonk het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws