Brengt ingreep Coucke Anderlecht nog in problemen? Kan sneeuwbaleffect hebben

Brengt ingreep Coucke Anderlecht nog in problemen? "Kan sneeuwbaleffect hebben"

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 11:31vr 07-12-2018 om 11:31

Na Operatie Propere Handen pakte Marc Coucke bij Anderlecht uit met een nieuw initiatief. Zo stuurde de voorzitter van RSCA een brief naar een pak makelaars met de mededeling dat hun betalingen voorlopig stopgezet gingen worden. Dat kan paars-wit nog problemen opleveren.

Dat initiatief werd uiteraard niet al te best onthaald door de betrokken makelaars. "Velen van ons kregen die brief waarin hij liet weten dat Anderlecht de betaling van makelaarscommissies even stopzette nu het voetbalschandaal is losgebarsten", zegt Nenad Petrovic.

"Ik vind het logisch voor verdachte makelaars, maar het was onhandig om alle makelaars over dezelfde kam te scheren", geeft de CEO van de nieuw opgerichte Belgian Federation of Football Agents aan in Het Nieuwsblad.

Volgens hem kan dat Anderlecht nog in de problemen brengen. "Het kan ook een sneeuwbaleffect hebben. Als Wolverhampton bijvoorbeeld nog transfergeld moet betalen aan Anderlecht voor Dendoncker en het merkt dat de mensen die de deal regelden niet meer correct betaald worden, dan kunnen de Engelsen ook weigeren om te betalen aan Anderlecht. Makelaars en clubs moeten constructief samenwerken", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws