UPDATE: 'Lokeren vindt drie kandidaat-opvolgers voor vertrokken Lemmens'

UPDATE: 'Lokeren vindt drie kandidaat-opvolgers voor vertrokken Lemmens'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 09:47za 08-12-2018 om 09:47

Een opmerkelijke afwezige op Daknam vrijdagochtend. Op de training was Erwin Lemmens (42) niet te zien. De keeperstrainer dacht al langer aan een vertrek bij de Waaslanders en heeft nu ook die stap gezet.

Dat weet Het Laatste Nieuws. Lemmens, die ook doelmannentrainer is bij de Rode Duivels, kon zich niet meer vereenzelvigen met de gang van zaken bij Lokeren. Sinds de komst van Trond Sollied voelde hij zich naar verluidt ook meer en meer buitengesloten.

"Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging", gaf Lemmens aan bij het dagblad. "Volgende week heb ik een afspraak met de technisch directeur van Valencia, woensdag volg ik hun Champions League-wedstrijd tegen Manchester United."

Verschillende clubs
Dat is niet de enige buitenlandse club waar hij op bezoek gaat. "De week erna ga ik enkele trainingen volgen van Real Madrid, en ik ga ook naar Wolfsburg en Strasbourg om Koen Casteels en Matz Sels te scouten. Wat er daarna volgt, zien we nog wel. Verschillende clubs trokken de voorbije weken en maanden al aan mijn mouw."

Wie de opvolger van Lemmens wordt, is nog niet geweten. Een mogelijke kandidaat zo Jugoslav Lazic zijn. De ex-doelman van Lokeren was in het verleden al invaller van Lemmens wanneer die weg was met de nationale ploeg.

Update 12.22: Inmiddels heeft Lokeren het nieuws ook bevestigd via de officiële kanalen. 'Sporting Lokeren betreurt het vertrek van Erwin maar brengt begrip op voor zijn keuze. Wij staan er op om hem nadrukkelijk te bedanken voor zijn inzet voor de club en wensen hem veel succes bij het verder uitbouwen van zijn carrière', klinkt het.

Update 08/12 9.47: Na het vertrek van Lemmens kan op zoek gegaan worden naar een nieuwe keeperstrainer. Jugoslav Lazic werd al genoemd als mogelijke vervanger. Het Laatste Nieuws geeft aan dat ook Tim Van Damme, keeperstrainer van de beloften, en Jacky Munaron kans maken op de job. Ook bij Het Nieuwsblad wordt Munaron naar voren geschoven als de kandidaat-opvolgers.

Plaats een reactie

VeeDeeVee +20209
vrijdag 7 december 2018 om 11:04
Een dikke vriend van Maes, dus dat was enigszins te verwachten.
Vind ik leuk
vrijdag 7 december 2018 om 11:06
Hoe kun je dit nu op Sollied steken als je al een jaar naar je vriendje Courtois wil ? Hier heb jij de bal gemist Erwin !
Vind ik leuk
x460696 +18
vrijdag 7 december 2018 om 11:57
GROOT GELIJK ERWIN MET ZO EEN BENDE ZOU IK OOK NIET WILLEN WERKEN NOG VEEL SUCCES
Vind ik leuk
w-b forever +2029
vrijdag 7 december 2018 om 18:21
De ware reden zullen we nooit weten maar dat het in lokeren zoals bijons stinkt is wel duidelijk.
Vind ik leuk
vrijdag 7 december 2018 om 21:28
Gaat sowieso naar real
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws