Vormer zit verveeld met statistieken: Ik word er mee geconfronteerd op straat

Vormer zit verveeld met statistieken: "Ik word er mee geconfronteerd op straat"

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 10:33vr 07-12-2018 om 10:33

Ruud Vormer kende vorig seizoen een boerenjaar. Met dertien doelpunten en achttien assists beleefde hij zijn beste seizoen ooit. Nu staat de teller op één doelpunt en drie assists. Daar heeft hij het toch moeilijk mee.

"Iedereen verwacht van mij assists en goals. Maar dat kan niet elk jaar. Daarmee zal ik moeten leven. Voor mij is dat persoonlijk ook moeilijk, want ik word er iedere dag mee geconfronteerd op straat", zegt de Nederlander in Het Nieuwsblad.

Toch geeft hij de moed niet op. "Dat balletje valt gewoon even niet lekker. Maar dat kan zo omgedraaid worden. Vorig jaar was alles wat ik aanraakte goud. Kijk naar Hans Vanaken nu. Ze zeggen dat alle Gouden Schoenen het jaar daarna iets minder zijn omdat de lat steeds hoger wordt gelegd. Mensen verwachten nu weer zo'n seizoen van mij. Maar geloof me: het zal niet weer zijn zoals vorig jaar", klinkt het.

Slechte Vormer?
Vormer weet dat het beter moet, maar nuanceert toch enigszins. "Die statistieken zijn een werkpunt, maar we moeten nu niet doen alsof ik ­superslecht ben. Dat lees ik nu overal. Maar dat valt ook wel heel goed mee. Als ik mijn loopstatistieken bekijk, zijn die beter dan vorig seizoen. Ik loop meer en vaker aan hoge intensiteit dan vorig jaar."

"Alleen valt dat balletje net niet goed. Ik stoor me daar ook aan. Maar ik heb geen andere keuze dan gas te blijven geven op training en tijdens de wedstrijden. Die goals en assists komen wel terug", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws