UPDATE: The Sun duidt opvolger Mourinho bij Man U aan, BBC twijfelt

UPDATE: The Sun duidt opvolger Mourinho bij Man U aan, BBC twijfelt

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 18:09vr 07-12-2018 om 18:09

Laatste update: vrijdag 7 december 2018 om 18:09vr 07-12-2018 om 18:09

Manchester United ziet in Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino dé geschikte opvolger voor José Mourinho, bericht The Sun vrijdagochtend. The Red Devils zijn volgens de boulevardkrant van plan om alle registers open te trekken voor Pochettino.

De club zou liefst 45 miljoen euro uit moeten trekken om de Argentijn los te weken van Tottenham. Pochettino verlengde in mei nog zijn verbintenis bij The Spurs en ligt nu tot medio 2023 vast in Londen. Bovendien staat Mourinho nog anderhalf jaar lang onder contract op Old Trafford. De Portugees lijkt echter te moeten vrezen voor zijn baan vanwege een speciale clausule in zijn contract: wanneer The Mancunians (momenteel achtste in de Premier League, red.) zich niet plaatsen voor de Champions League, kunnen ze volgens The Sun voor een relatief laag bedrag van Mourinho af.

'Long-time admirer'
Manchester United-voorzitter Ed Woodward geldt al langere tijd als grote bewonderaar van Pochettino. De Argentijn was in 2016 al in beeld om de ontslagen Louis van Gaal op te volgen, maar bedankte toen voor de eer. Mourinho werd toen de nieuwe manager.

Of het ditmaal wél van een transfer komt, is lastig in te schatten. Pochettino is loyaal naar Tottenham toe, getuige zijn contractverlenging. De club beschikt bovendien over een gevreesde onderhandelaar in de persoon van voorzitter Daniel Levy. Aan de andere kant heeft Poch openlijk zijn frustraties uitgesproken over de vertraagde stadionplannen en de geringe transferactiviteit van zijn club: afgelopen zomer kwamen er welgeteld nul spelers naar The Lilywhites.

Update 18.09: De BBC heeft zijn vraagtekens bij de transferverhalen van The Sun. Volgens de Britse staatsomroep is er nog geen contact geweest tussen Manchester United, Tottenham Hotspur en Pochettino.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws