'Nu sterkhouder bij RSC Anderlecht, afgelopen zomer dichtbij andere eersteklasser'

'Nu sterkhouder bij RSC Anderlecht, afgelopen zomer dichtbij andere eersteklasser'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 08:01vr 07-12-2018 om 08:01

Sebastiaan Bornauw is dit seizoen een lichtpunt bij RSC Anderlecht. De 19-jarige verdediger stelde zelden teleur. Het had echter niet veel gescheeld of het jeugdproduct speelde nu bij andere eersteklasser.

Vorig seizoen kregen verschillende jongeren een kans, maar Bornauw bleef op de achtergrond. "Plezant is dat niet, hé, al kon ik het ergens begrijpen. Dendoncker was hier toen nog, hem speel je er niet zomaar uit", opent Bornauw in Het Laatste Nieuws.

Opgeven staat echter niet in het woordenboek van de 19-jarige centrale verdediger. "Dat ik toen niet echt in beeld kwam bij de A-kern, heeft me gemotiveerd om extra hard te werken. Ik wilde mijn droom - doorbreken bij Anderlecht - niet zomaar opgeven."

Interesse van KVO
Gert Verheyen wilde Bornauw graag naar KV Oostende halen, maar dat feestje ging niet door. "Hij wilde me graag bij Oostende, maar op vakantie kreeg ik toen ook telefoon van de coach. Uiteindelijk zit ik nergens beter - Anderlecht is mijn thuis -, bijgevolg heb ik besloten de uitdaging aan te gaan", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws